ΡΕΘΥΜΝΟ

Rethymno town alley

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Στη δυτική πλευρά της Κρήτης εκεί που η θάλασσα συνυπάρχει αρμονικά με το βουνό κι ο σύγχρονος αστικός πολιτισμός διατηρεί την παράδοση, βρίσκεται η γραφική πόλη του Ρεθύμνου. Με πληθυσμό 35.000 κατοίκων, αποτελεί μια ζωντανή πόλη που αφιερώνει μεγάλο μέρος στην παιδεία και τον τουρισμό. Η καλοδιατηρημένη αυτή αναγεννησιακή πόλη, είναι καθιερωμένη ως μια πόλη εξαιρετικού πολιτισμού, τέχνης και γραμμάτων.

Τα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, το κάστρο της Φορτέτζας, οι βυζαντινές εκκλησίες, ταξιδεύουν τον επισκέπτη έως και 4.500 χρόνια πριν, καθώς επίσης συναντώντας τα γοητευτικά βενετσιάνικα μνημεία και κτίρια, το Ενετικό Λιμάνι, το Μιναρέ κι άλλα σημεία.

Rethymno town old harbour

"Το Ρέθυμνο δεν είναι ένα μέρος όπου απλά θα πάτε, αλλά ένα μέρος όπου μπορείτε να επιστρέψετε"!

ΡΕΘΥΜΝΟ, Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ

Εμποτισμένο από τα αρώματα της κρητικής κουζίνας και τους ήχους της κρητικής λύρας, ολόκληρος ο Νομός με τις πανέμορφες ατελείωτες παραλίες, με τη ξανθή αμμουδιά, τις σπηλιές και τα φαράγγια με τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα, συνθέτουν ένα μαγικό πίνακα χρωμάτων κι αισθήσεων.

Το Ρέθυμνο, η πατρίδα του Δία, του θεού της φιλοξενίας, γνωστού και ως Ξένιου Ζεύς, είναι ένα μαγικό μέρος που οι επισκέπτες νιώθουν την ανθρώπινη ζεστασιά και λαχταρούν να επιστρέψουν κάθε χρόνο. Τα λόγια του ποιητή το επιβεβαιώνουν άλλωστε περίτρανα:

"Το Ρέθυμνο δεν είναι ένα μέρος όπου απλά θα πάτε, αλλά ένα μέρος όπου μπορείτε να επιστρέψετε"!

Μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης που θυμίζουν ακόμη και σήμερα την ιδιαίτερη θέση και την ξεχωριστή πορεία της πόλης μέσα στο χρόνο, είναι τα εξής :

  • Φρούριο Φορτέτζα
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου, από το 1887
  • Ενετικό Λιμάνι
  • Φάρος
  • Γραφικά Βενετσιάνικα κτίρια
  • Εκκλησία των Τεσσάρων Μαρτύρων
  • Δημοτικός Κήπος

ΚΑΝΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

Aπολαύστε προνόμια υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, κάνοντας απευθείας κράτηση στο κατάλυμά μας! Επωφεληθείτε είτε με δωρεάν παροχές είτε σε έκπτωση, πάνω στις ήδη καλύτερες τιμές της online αγοράς. Μέσω του εξελιγμένου συστήματος κρατήσεών μας, μπορείτε να κάνετε εύκολα κι απλά κράτηση με επιπλέον οφέλη!